STIPENDIUM TILL DONALD DAVIES MINNE

– 50 000 kr till den projektledare som gjort det omöjliga möjligt

 

MALIN KLINTBORG VANN DONALD DAVIES STIPENDIUM 2018!

 

FINALISTER 2018


Donald Davies, medgrundare av företaget Donald Davies & Partners och en legendar inom projektledning, gick ur tiden i juli 2017, 89 år gammal. För att hedra hans minne och de stora insatser han gjort för att uppmärksamma och utveckla projektledaryrket, har vi instiftat Donald Davies Stipendium. Stipendiet om 50 000 kr tilldelas årligen ”en projektledare som gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt”. Nomineringen är öppen för alla.

Donald Davies, bördig från Wales, påbörjade 1954 sin projektledarbana och var under sin karriär drivande i att utveckla arbetssätt – metoder viktiga för en projektledare – och själva projektledarrollen i sig.

Under sin 50 år långa och framgångsrika karriär var han verksam i 16 länder och gjorde sig känd för att lyckas med projekt där andra inte nådde ända fram. Under 1980- och 90-talet arbetade Donald ofta i Sverige på företag som SAS och Ericsson, och träffade då de personer som han skulle komma att grunda projektledarföretaget Donald Davies & Partners tillsammans med år 2000.

 – Donalds varma personlighet var något unikt, och hans engagemang, mod och kunskap inom projektledning på en nivå för sig. Han kommer alltid förbli företagets ledstjärna, en ledstjärna som kan sammanfattas i egenskaperna mod, trygghet och förmåga. Tre ord som idag är vårt företags värdeord och det vi menar när vi säger Vi kan projekt, säger Pernilla Lundin (fd Eriksson), vd, Donald Davies & Partners.

KRITERIER FÖR ATT TILLDELAS DONALD DAVIES STIPENDIUM

Stipendiet om 50 000 kr tilldelas årligen:
Till en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn. En föredömligt god ledare som gjort ett starkt intryck hos både projektmedlemmar, styrgrupp och i verksamheten i stort. En projektledare som visat att ingenting är omöjligt. Den nominerade ska ha arbetat med projektet under det föregångna året. Det innebär att projektet kan ha löpt under en del av 2017 eller över flera år där 2017 ingår.

Vinnaren av stipendiet utses av en jury, se nedan bestående av personer med lång erfarenhet av just komplexa och utmanande projekt. Utdelningen sker under våren 2018.

 

NOMINERA HÄR – DIG SJÄLV ELLER NÅGON ANNAN

Nomineringen är öppen för alla till och med den 17 februari 2018.
NOMINERINGEN ÄR AVSLUTAD FÖR DENNA GÅNG!

Vem vill du se som stipendiat? Finns det någon extraordinärt inspirerande projektledare i ditt nätverk eller har du hört talas om någon som du imponerats av under det senaste året? Eller är det du själv?

Den nominerade samt eventuella referenser kan komma att kontaktas under urvalsprocessen. De nominerade som går vidare till juryns slutliga bedömning kontaktas från slutet av februari månad. Samtliga nominerade får besked om de gått vidare eller inte. Har du frågor angående en nominering eller vill du nominera någon via e-post? Kontakta vd Pernilla Lundin (fd Eriksson) via pernilla.lundin@ddp.se

 

JURY

Stipendiaten utses av en jury bestående av personer med stor erfarenhet och kunskap av projektledning, projektledarens komplexa roll och förståelse av hur projektledarens insats påverkar ett projekts utgång och verksamheten i stort.

  • Mikael Ölund, en av Donald Davies lärljungar och styrelseordförande i Donald Davies & Partners  (juryns ordförande)
  • Pernilla Lundin (fd Eriksson), vd Donald Davies & Partners
  • Björn Forsberg, medgrundare till Donald Davies & Partners
  • Anders Wrebo, partner, Donald Davies & Partners och senior projektledare som genomfört många omfattande komplexa projekt. Bland annat det största systemskiftet i bank-Sveriges historia.

Kontakta juryn på e-post: pernilla.lundin@ddp.se

 

KRITERIER

  • Den nominerade ska ha arbetat med projektet under det föregångna året
  • Projektet kan ha löpt under en del av 2017 eller över flera år där 2017 ingår
  • Till en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn
  • En föredömligt god ledare som gjort ett starkt intryck hos både projektmedlemmar, styrgrupp och i verksamheten i stort
  • En projektledare som visat att ingenting är omöjligt

 

Donald hade en unik förmåga att få andra att individuellt och i grupp prestera maximalt. Han kastade ofta in energirika cocktails bestående av lika delar entusiasm, känsla av angelägenhet, glädje och möjlighet i projektet! Inget var någonsin omöjligt

Björn Forsberg, medgrundare, Donald Davies & Partners

 

Läs mer om Donald Davies

Den nominerade ska ha arbetat med projektet under det föregångna året. Det innebär att projektet kan ha löpt under en del av 2017 eller över flera år där 2017 ingår. Din nominering måste göras via formuläret på denna webbsida senast den 17 februari 2018. Den nominerade samt eventuella referenser kan komma att kontaktas under urvalsprocessen. Juryns val kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren av stipendiet.