Vinnare av Donald Davies Stipendium 2018

Det är med stolthet som vi presenterar den första vinnaren av Donald Davies Stipendium. Stort grattis till vinnaren Malin Klintborg från Gävle, samordnare av regeringsuppdraget ’Digitalt först’ på Lantmäteriet, som är årets vinnare av Donald Davies Stipendium!

Det var i fredags under Projektverktygsdagen i Stockholm den 25 maj som vinnaren av det allra första stipendiet utsågs. Juryn hade ett svårt jobb framför sig, men landade efter överläggning i ett gemensamt beslut med följande motivering: Årets vinnare har drivit ett uppdrag i en mycket komplex miljö, där processen delas av 290 självstyrande kommuner och försörjs med information från ytterligare ett fyrtiotal myndigheter. Genom sitt nydanande och agila arbetssätt har hon rett ut tillsynes omöjliga komplexa problem där ingen tidigare, på de trettio år frågan levt, har nått ända fram. Hon har vågat släppa kontrollen och låta förtroendet för medarbetarna utforska nya vägar framåt!

Hur känns det Malin?
–  Omtumlande och jätteroligt!  Det är fantastiskt att få bli framlyft. Den motivering som beskrevs hade jag aldrig kunnat beskriva själv, så otroligt rörande!

Hur ska du fira?
  Närmast nu så ska jag träffa mina två systrar, som också är i Stockholm idag och om några veckor åker jag till USA och Disneyland, så då ska jag få vara riktigt barnslig!

Om Donald Davies Stipendium
Donald Davies Stipendium kommer årligen att tilldelas en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn.

Nästa nominering till Donald Davies Stipendium öppnar hösten 2018.

Läs även om Malins föredrag på Projektforum i december 2018 Varför ska vi be om feedback?

Relaterade Insights & Nyheter