Trendspaning från våra Finalister 2020!

Den 12 juni koras den tredje stipendiaten av Donald Davies Stipendium under det digitala frukostseminariet Project Management Talks, som arrangeras av Svenskt Projektforum. Donald Davies Stipendium tilldelas årligen ”En projektledare som gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt”.

ÅRETS FINALISTER 2020

Åsa Ander, Organisationsutvecklare/Projektledare, Svenska Röda Korset
Silvana Balcanovic, Projektledare, CGI
Johnny Eliasson, Complex Venture Owner, Tele2 AB/Curamando AB

Läs mer om våra finalister och projekten de nominerats för

 

Trender inom projektledning

Bland ett 40-tal nominerade landade juryn för Donald Davies Stipendium 2020 på Åsa, Silvana och Johnny – tre skickliga finalister som alla projektleder omfattande komplexa projekt.

Vi har bett våra finalister att berätta om vilka trender som de ser inom projektledning just nu, här kommer en sammanställning av deras svar.

Gränsen mellan projektledning och företagsledning suddas ut
När självorganisering och chefslösa organisationer blir vanligare så kommer även projektledarrollen och sättet vi driver projekt på att behöva anpassas. Gränsen mellan projektledning och förändringsledning kommer att suddas ut. Projektledare behöver också vara förhandlingsledare.

Projektledare behöver också vara förhandlingsledare.

Ökat behov av virtuell projektledning
AI och automatisering har verkligen blivit intressant. Vi behöver bättre förstå kraften i det nya. En fråga som aktualiserats i spåren av Corona är hur vi kan leda projekt på distans och virtuellt. Tekniken har funnits där en tid, men användningen har inte påskyndats förrän nu. Det är en omställning att jobba i projekt på detta vis. Hur sköter vi uppföljningar och hur motiverar vi varandra utan fysiska möten?

Den agila metodiken påverkar projektledarrollen
Det är spännande att följa hur den agila arbetsmetodiken påverkar den traditionella projektledarrollen, och hur storbolagens behov och krav om att driva projekt i mål förändras i takt med detta.

 

Vinnaren utses under frukostseminariet Project Management Talks den 12 juni. Anmäl dig här!

Bakom stipendiet, som är öppet för alla, står Donald Davies & Partners. Samarbetspartner är Svenskt Projektforum.

Hälsningar,
Donald Davies & Partners

Läs mer om Donald Davies Stipendium

Vad ser du för trender inom projektledning? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår Facebook eller på LinkedIn.

Relaterade Insights & Nyheter