Aktuella trender inom projektledning – så här säger årets finalister!

Den 25:e maj utses vinnaren av Donald Davies Stipendium 2022. Vi bad årets finalister att dela med sig av sina tankar och spaningar kring aktuella trender inom projektledning. Så här svarade de!

Donald Davies Stipendium tilldelas årligen en projektledare som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn. Stipendiet, som är öppet för alla, delas ut i samarbete med Svenskt Projektforum.

Vinnaren utses den 25 maj under vårt digitala frukostwebinar Donald Davies Insights Webinar. Se utdelningen här!

Vi bad årets tre finalister att dela med sig om sina tankar om vilka trender som de ser inom projektledning just nu, här kommer en sammanställning av deras svar.

Petra Malmström, Tyréns AB
– Just nu ser jag en trend där man registrerar kommunikation och framdriften med hjälp av 3D-modeller för att kunna se hur projektet växer fram inom alla byggdelar och i projektet som helhet. Det kan ge oss en förståelse för utmaningarna i utformningar både internt och externt.

Mario Rivera, Camilla Hanke Sönnerqvist och Anette Granström, Uppsala kommun och Region Uppsala
– Digitaliseringen har gjort det möjligt att bredda ett projektteam med kompetens från hela världen. Vi är inte längre låsta av att sitta i samma rum för en workshop utan kan genomföra den minst lika bra via datorn. Det öppnar upp för helt andra möjligheter än tidigare. Delat ledarskap ser vi också som en trend som kommer att öka! Det är en framgångsfaktor för att kunna hantera stora och komplexa projekt, eftersom det ökar flexibiliteten, robustheten och möjligheten för snabb styrning i projektet!

Patrik von Kellauer, Stora Enso
– Utvecklingen går fort och det händer otroligt mycket hela tiden. Vi behöver kunna ta till oss nya trender och samtidigt behålla det som fungerar. Som alltid behöver vi projektledare kunna lyssna, kommunicera och vara anpassningsbara. Ett exempel är nu när många av oss jobbat på distans och vi går tillbaka till en mer fysisk vardag; hur kan vi integrera det bästa av dessa två världar och maximera output?

Vill du läsa mer om årets finalister? Läs mer här.

Vem vinner årets upplaga av Donald Davies Stipendium?
Vinnaren utses den 25 maj på Donald Davies Insights Webinar! Välkommen att följa utdelningen här!

Relaterade Insights & Nyheter