”Se varje individ i projektet” – möt vår medgrundare Björn Forsberg

Björn Forsberg var med och grundade projektledarbolaget Donald Davies & Partners för drygt 20 år sedan. Även om omvärlden förändrats sedan dess är projektledarens roll i grunden densamma, enligt Björn. Här får vi veta hur det var att arbeta med projektlegendaren Donald Davies – och vilka faktorer som gör att du lyckas med ett projekt.

År 2000 grundade Björn projektledarbolaget Donald Davies & Partners tillsammans med den redan då legendariska projektpionjären Donald Davies. En person som beskrivs som karismatisk och handlingskraftig. 

– Donald hade en förmåga att få folk att gå i samma riktning och att anstränga sig till det yttersta för att nå de gemensamma målen. Han var en lagbyggare som skapade en trivsam och effektiv organisation och miljö. Dessutom hade han skapat egna effektiva modeller och metoder för projektledning. Donald visste vad han ville och lämnade absolut ingen oberörd, säger Björn och ler.

2020 firade Donald Davies & Partners 20 år. Några större skillnader inom projekt och projektledning idag jämfört med vid starten ser Björn egentligen inte:

– Olika ramverk kommer och går, men väldigt lite har förändrats i grunden. Projekt etableras för att leverera effekter och nytta. I projekten är hörnstenarna sedan att kommunicera mål, planera vägen dit, samt ha en genomtänkt risk- och resurshantering. Detta har alltid varit och är fortfarande centrala delar i projekt.


I artikeln i sin helhet kan du läsa mer om vinnande egenskaper hos en skicklig projektledare och hur Björn ser att projektledning kan komma att förändras i framtiden. Läs artikeln i sin helhet här: ”Se varje individ i projektet” – möt vår medgrundare Björn Forsberg

 

Foto: Göran Ekeberg

Relaterade Insights & Nyheter