En projektledares sommardröm

Så var sommaren äntligen här! Frågan är om projekten någonsin vilar, eller om det är nu som fingrarna kliar och årets största projekt drar igång på hemmaplan? Svaret är nog olika för var och en av oss. Hur det än ser ut på projektfronten för din del kommer här en sommarhälsning med inspiration från Donald Davies & Partners, DD Spring och DD Rekrytering att avnjuta i sommar. Välkommen att hugga in på ett smörgåsbord med tre olika fokus, med en gemensam nämnare: Vi kan projekt!

1. Nyckelspelaren som inte gör några mål

Ett välläst blogginlägg från Donald Davies & Partners Insights är ett blogginlägg som handlar om hur man ska tänka och prioritera vid tillsättning av en projektledare.

Ett vanligt misstag är att söka en ämnesexpert, när det i själva verket behövs någon som är expert inom projektledning, någon som har förmågan att kunna se helheten. Någon som har, och kan skapa förståelse för hur teamet ska jobba framåt tillsammans för att göra så många mål som möjligt. Vilka faktorer ska man ha i åtanke för att hitta en sådan projektledare? Till inlägget.

 

2. Checklista: 5 to-do’s vid ett projekts avslut

DD Spring är vårt dotterbolag som förser företag med projektresurser som är i starten av sin karriär. I deras individuella karriärsprogram får projektresurser kompletta färdigheter för att forma sin egen framtid som projektledare.

Här skriver en av DD Springs projektledningskonsulter om hur man gör ett bra projektavslut. Mycket fokus läggs vid införandet av ett projekt, men projektets avslut är lika viktigt. Det är många saker som är viktiga att säkerställa för att ge ett projekt ett bra avslut och en bra överlämning. Blogginlägget bjuder på intressant läsning för den som är nyfiken på att läsa mer.

 

3. En digital rekryteringsprocess – från start till slut

DD Rekrytering är ett rekryteringsbolag nischat mot projektledning. Digitaliseringen är ett faktum för alla i rekryteringsbranschen i och med Covid19. I dessa tider när vi gör vad vi kan för att undvika personliga möten, är det viktigt att ha en digital rekryteringsstrategi som fortfarande är personlig och med samma goda resultat som en “vanlig” rekrytering.

Vad finns det för fördelar och nackdelar med en digital rekryteringsprocess och hur går alla steg till från start till slut? Här kan du läsa mer i blogginlägget hos DD Rekrytering.

 

Vi på DD Koncernen önskar alla våra kunder, projektledare och samarbetspartners en riktigt härlig sommar, för egen del så kan jag nog inte låta bli att lägga om tegelpannorna på torpet.


Per Eltell, vd DD Koncern

 

Vad vill du att vi ska skriva om i höst? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår Facebook eller på LinkedIn.

Vill du veta mer om vad vi kan göra för din verksamhet? Donald Davies & Partners, DD Spring och DD Rekrytering – tre företag för alla dina resursbehov inom projekt!  Välkommen att kontakta oss!

Relaterade Insights & Nyheter