Donald Davies Stipendium – en möjlighet att synas både som individ och företag

Tina Madsén, projektledare och assessor på Svenskt Projektforum, är ny jurymedlem för Donald Davies Stipendium. Vi tog en pratstund med Tina och bad henne att dela med sig av sina erfarenheter som projektledare och varför hon anser att just du ska söka stipendiet, eller nominera en annan skicklig projektledare!

Hej Tina! Berätta om din bakgrund som projektledare, hur kom det sig att du valde den banan?

Min bakgrund är inom massa- papper, fordons och läkemedelsindustrin. Jag kom ganska snabbt in på projektledarbanan även om jag började som mekanisk konstruktör en gång i tiden. Inom fordon och läkemedelsindustrin har jag drivit olika typer av komplexa projekt, allt ifrån IT-projekt till nya produktionslinjer och byggprojekt. Jag får ofta uppdrag där projektet havererat, så det är lite av min specialitet. Projektledning är för mig mer än ett intresse, det finns så otroligt mycket man kan utveckla och utvecklas inom!

Donald Davies Stipendium tilldelas en projektledare som gjort en extraordinär insats. Vilka egenskaper anser du utmärker en framstående projektledare/förändringsledare?

För mig handlar det om att ha intresse och förmåga att hantera människor och grupper. Att ha kompetensen att leda, inspirera och bygga relationer med ditt team och andra intressenter i ditt uppdrag. Om du som projektledare dessutom kan göra det i komplexa situationer är du en bra kandidat till att söka Donald Davies Stipendium.

Hur ser du på Donald Davies Stipendium i syfte att lyfta fram framstående projektledare?

Donald Davies Stipendium bidrar på ett mycket trevligt och viktigt sätt till att stärka projektledning i Sverige. Genom att synliggöra pionjärer inom projektledning och skapa intresse kring hantverket kan vi öka förståelsen kring vikten av projektledning, inte bara i Sverige, utan hela världen.

Varför anser du att man ska söka stipendiet?

– Stipendiet är en fantastisk möjlighet att marknadsföra sig, både som individ och som företag. Att vara finalist, och inte minst vinnare, är en betydande kvalitetsstämpel för projektledare. Utöver äran och den positiva marknadsföring som följer får vinnaren även möjlighet att dela med sig av sina kunskaper genom en föreläsning, vinsten möjliggör dessutom att du kan ta ett ytterligare steg i karriären i form av utbildning och certifikat för dina vinstpengar!

 

 Nominera dig själv eller en annan skicklig projektledare till Donald Davies Stipendium här

Foto: Sebastian Madsén

Relaterade Insights & Nyheter