De tre viktigaste egenskaperna hos en skicklig projektledare

Vill du bli, eller ska du rekrytera, en skicklig projektledare? Tillsammans med några kompetenta projektledare har vi diskuterat vilka som är de viktigaste egenskaper en projektledare bör ha.

Vi satt oss ner tillsammans med förra årets finalister till Donald Davies Stipendium för att diskutera frågan “Vilka är de viktigaste egenskaperna, eller beteendena, en projektledare bör ha?

Här nedan sammanfattar vi vad de landade i:

Skapa struktur och planera klokt

Grunden i projektledning handlar om god planering och att strukturera upp arbetet. Att behärska projektverktygslådan, med dess olika metoder, samt att fånga upp problem och att vara resultatorienterad, är viktigt.

Ge teamet förtroende och stöd

Förmågan att se varje medarbetare, att ha tillit till sitt team och att se till så de får det stöd de behöver är avgörande. Som projektledare ska du se till så att alla medarbetare och intressenter får chansen att bidra till framgång!

Kommunicera med blicken på målet

Vi har hört det förut: En tydlig och transparent kommunikation är nyckeln till en effektiv projektledning. Sätt bra ramar, hålla blicken på målet – och kommunicera, repetera, kommunicera!

 

Känner du till någon skicklig projektledare som förtjänar att uppmärksammas? Nominera sig själv eller någon annan till Donald Davies Stipendium 2021 här!

Vilka egenskaper tycker du är viktigast hos en projektledare? Diskutera gärna på vår LinkedIn och Facebook, eller kontakta oss på Donald Davies och Partners. Vi kan projekt.

Relaterade Insights & Nyheter