Projektledare för globalt förändringsprojekt får Donald Davies Stipendium

Donald Davies Stipendium, om 50 000 kronor till utbildning eller certifiering, delas sedan 2018 ut till en projektledare som ’gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt’. Under Projektverktygsdagen i Stockholm den 10 maj 2019 presenterades stipendiets andre vinnare genom tiderna – Annika Hultqvist, projektledare, Sandvik Coromant.

Annika Hultqvist, vinnare Donald Davies Stipendium och Anna Bellman, moderator Projektverktygsdagen 2019

Utifrån ett stort antal nomineringar valde juryn under våren ut tre finalister till Donald Davies Stipendium, och i fredags utsågs vinnaren: Annika Hultqvist, projektledare för en global utrullning av en ny ERP-systemlösning till samtliga säljkontor på Sandvik Coromant. Med en bakgrund inom IT och med mångårig erfarenhet av förändringsledning inom internationella implementeringsprojekt, har Annika en god insikt i både verksamhet och IT – en bra kombination för att leda ett så omfattande tvärfunktionellt företagsövergripande enterprise-program som detta.

Juryns motivering:
Årets vinnare har drivit ett komplext och omfattande förändringsprojekt med stor affärspåverkan. Med ett sällan skådat driv och engagemang, och med ett inlyssnande och pragmatiskt förhållningssätt, har hon förvandlat ett IT-projekt bland andra, till ett strategiskt affärsinitiativ som berör 40-talet marknader över hela världen. Ärlighet, tillit och transparens är några av denna projektledares viktigaste ledord.

Hur känns det?

  • Hedrande, och kul att projektledning och programledning uppmärksammas!

Vilka är de viktigaste egenskaperna en projektledare bör ha?

  • Driv, vilja, engagemang och beslutsamhet anser jag är basen. Andra viktiga egenskaper är att vara ärlig för att kunna bygga tillit och transparens. Det är otroligt viktigt i dialogen med stakeholders. Du måste även ha en god kommunikativ förmåga. Lyssna alltid på experterna, men reflektera och ta besluten baserat på deras input.

Om Donald Davies Stipendium
Donald Davies Stipendium till ett värde om 50 000 kr tilldelas årligen en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn. Första stipendiet delades ut 2018.

Nästa nomineringsperiod till Donald Davies Stipendium öppnar hösten 2019. Läs mer på ddp.se/stipendium.

VINNARE AV DONALD DAVIES STIPENDIUM 2018

Det är med stolthet som vi presenterar den första vinnaren av Donald Davies Stipendium. Stort grattis till vinnaren Malin Klintborg från Gävle, samordnare av regeringsuppdraget ’Digitalt först’ på Lantmäteriet, som är årets vinnare av Donald Davies Stipendium!

Det var i fredags under Projektverktygsdagen i Stockholm den 25 maj som vinnaren av det allra första stipendiet utsågs. Juryn hade ett svårt jobb framför sig, men landade efter överläggning i ett gemensamt beslut med följande motivering:

Årets vinnare har drivit ett uppdrag i en mycket komplex miljö, där processen delas av 290 självstyrande kommuner och försörjs med information från ytterligare ett fyrtiotal myndigheter.

Genom sitt nydanande och agila arbetssätt har hon rett ut tillsynes omöjliga komplexa problem där ingen tidigare, på de trettio år frågan levt, har nått ända fram.

Hon har vågat släppa kontrollen och låta förtroendet för medarbetarna utforska nya vägar framåt!

 

Hur känns det Malin?

–      Omtumlande och jätteroligt!  Det är fantastiskt att få bli framlyft. Den motivering som beskrevs hade jag aldrig kunnat beskriva själv, så otroligt rörande!

Hur ska du fira?

      Närmast nu så ska jag träffa mina två systrar, som också är i Stockholm idag och om några veckor åker jag till USA och Disneyland, så då ska jag få vara riktigt barnslig!

Om Donald Davies Stipendium
Donald Davies Stipendium om 50 000 kr kommer årligen att tilldelas en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn.

Nästa nominering till Donald Davies Stipendium öppnar hösten 2018 och görs här på Donald Davies & Partners webbplats.

Donald Davies Stipendium engagerar!

Nyheten om att Donald Davies & Partners instiftat ett nytt stipendium om 50.000 kr till den projektledare som gjort det omöjliga möjligt har fått spridning i flera medier och kanaler, något vi självklart tycker är jättekul!

Här är några av de aktörer som skriver om Donald Davies Stipendium:

 

Projektforum skriver om Donald Davies Stipendium i deras nyhetsbrev.

 

Under kategorin Utmärkelser i Cinodes nyhetsbrev hittar vi ett inlägg om stipendiumet.

 

Läs om Donald Davies Stipendium i Gefle Dagblad.

 

Här hittar du oss i Arbetarbladet.

 

Läs mer om Donald Davies Stipendium här.