Mats Gustafsson

EXPERTIS
Projektledning

UTDRAG UR CV
Programledare och projektledare, Sandvik Mining, Sandvik IT och Sandvik Coromant

Projektledare, Lantmäteriet

Ansvarig för förstudie om förbättringsåtgärder, Bredbandsbolaget

Projektledare, GE Healthcare

Mentor till projektledare, Lantmännen

Arbetar som biträdande (operativ) projektledare, FMV

Projektledare, Ericsson Australia (’3’ och Orange)

Projektledare, Australiensiska myndigheter

 

Vi kan projekt! Kontakta oss!

Styrkan i att lyckas tillsammans
Målinriktad och skämtsam. Badmintonälskande tävlingsmänniska. Mats Gustafsson är projektledaren som haft världen som arbetsplats.

Mats gick i tankarna på att bli egenföretagare igen när han fick höra om Donald Davies & Partners. Han tyckte att upplägget lät intressant och att det fanns flera spännande uppdrag på gång, och hoppade på. Mats arbetar som projektledare, och senare i en ny roll som Program Manager för ett stort globalt program för Sandvik Mining AB. Där fick han i uppgift att implementera ett nytt arbetssätt och ERP-system globalt.
– Jag var ansvarig för programmet och var med att implementera närmare ett 50-tal bolag som vi har ”rullat ut”. Det har blivit en hel del resor i alla världsdelar och en hel del nya erfarenheter och kunnande. Detta har i sin tur lett till ytterligare liknande uppdrag inom Sandvik concernen.

Internationella och regionala ambitioner
Mats har en lång erfarenhet från flera projekt inom många olika branscher och företag, både i Sverige och internationellt.

– Det mesta har varit inom IT och systemutveckling på bland annat Ericsson, Telia, Försvarets materialverk, nuvarande SaabTech försvarsindustrier och även en del myndigheter i Australien.
Ett effektivt och lyckat projekt för Mats är när kunden har fått vad som efterfrågats inom ramarna för rätt tid och kostnad samt att projektteamet har haft kul och lärt sig något nytt tillsammans.

Att lyckas tillsammans!

Målinriktad tävling och träning
På fritiden tycker Mats om att spendera tid i stugan i Norrland, men framförallt är det träningen som är ett stort intresse.
– Jag gillar att hålla mig i form och tränar oftast tre-fyra gånger i veckan, helst badminton som är min stora hobby sedan barnsben. Att Mats är duktig på badminton råder det ingen tvekan om. Fritidsaktiviteten har inneburit en del tävlingar med lyckade resultat, bland annat flertalet medaljer i olika valörer.
– Jag har bland annat varit med i några SM-guld som veteran. Jag har också sprungit en hel del maratonlopp och även genomfört den svenska klassikern med Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet, två gånger.
Skulle Mats familj och vänner beskriva honom är han en tävlingsinriktad, rolig, skämtsam, strukturerad och målinriktad person. När Mats beskriver sig själv stämmer vännernas bild väldigt väl.
– Jag skulle beskriva mig som en målinriktad, rolig och skämtsam person.

Om Mats tänker på framtiden ser han uppdrag och projekt av både internationella och regionala slag.
– Men det viktigaste är att det är kul att jobba tillsammans med ett team och att nå uppsatta mål tillsammans. Jag har nog fått den delen från idrotten, ”att lyckas tillsammans”.