Thomas Nilsson

Thomas Nilsson

Expertis

Systemarkitekt

Utdrag ur CV

Systemutvecklare, Riksgäldskontoret

Arkitektur och utveckling, Webbaserat rapportsystem, Finansbolaget, Swedbank

Utveckling, Handläggarapplikation, Finansbolaget, Swedbank

Design och utveckling, Rapporteringssystem till Finansinspektionen, SEB

Underhåll av PKS2, Postens Kassasystem, Svensk Kassaservice

Vilken är din inriktning/ditt kompetensområde?

Mjukvarutveckling, Systemarkitektur, Java, J2EE

Hur länge har du varit konsult hos Donald Davies & Partners?

Sedan starten 2000.

Hur skulle du beskriva dig själv som person – och som konsult?

Som person är jag nyfiken, noggrann, strukturerad och lite tokig. På fritiden är det mest idrott och hus som gäller. Jag är tränare för mina barn i både fotboll och innebandy. Själv spelar jag fotboll, golf och älskar utförsåkning. Även som konsult är jag nyfiken, noggrann, strukturerad och diplomatisk. Jag är inte rädd för att ta tag i problem och hittar ofta lösningar även utanför ansvarsområden. Det är kul att lära sig nya saker!

Berätta lite kort om ett minnesvärt uppdrag? Vilket företag gällde det?

För tio år sedan designade jag och var med vid implementation av systemet som än idag är hjärtat i Statens Internbank hos Riksgälden. Det var en fantastisk erfarenhet att först få tid att sätta designen och sen få ett helt team som jobbade efter mina instruktioner och regler. Jag har dessutom fått komma tillbaka och jobba med samma system i förvaltning under flera år, då jag har fått se hur min design verkligen fungerar i praktiken. ( -Och joorå, det finns kanske några saker jag skulle göra annorlunda idag…)

Vad skulle ditt önskeuppdrag vara?

Gärna ett uppdrag där man får vara med från uppstart till mål d.v.s. krav, design, implementation, test, leverans och en fas av fortlöpande förbättringar.

Vad tycker du är det bästa med att tillhöra Donald Davies & Partners?

Gemenskap under frihet. De personer man stöter ihop med i ett sånt här nätverk har en drivkraft och kompetensnivå att sträva efter. För oss alla med egna företag, känns det här som den ultimata lösningen där man kan göra roliga saker tillsammans, de som vill.