Niclas Palm

Niclas Palm

Expertis

Projektledning

Utdrag ur CV

Huvudprojektledare KLK-IT, Gävle kommun

Projektledare Utbildning Gävle, Gävle och Ockelbo kommun

Huvudprojektledare, Söderhamns-, Nordanstigs-, Hudiksvalls-, Bollnäs- och Ljusdals kommuner samt Hälsinglands Utbildningsförbund

Projektledare/utredare, Landstinget Dalarna

Vilken är din inriktning/kompetensområde?
Min hemmaplan är framför allt komplex projektledning, ofta i samband med större systeminföranden, upphandlingar och utveckling av IT-stöd gentemot olika verksamheter.

Hur skulle du beskriva dig själv som konsult och person?
Kommunikativ, engagerad, noggrann, förtroendeskapande, prestigelös med ett uttalat helhetsperspektiv.

Berätta lite kort om ett minnesvärt uppdrag. Vilket företag gällde det?
Det är få, om några uppdrag som inte är minnesvärda, men att som huvudprojektledare ansvara för införandet av ett nytt elevadministrativt verksamhetssystem i fem kommuner samtidigt var otroligt lärorikt, och naturligtvis fantastiskt roligt. Mycket av projektet behövde hanteras på distans och satte i högsta grad fingret på hur viktigt det är att anpassa både planering och ledarskap utefter respektive organisations förutsättningar och förväntningar, även om projektplanen i stort var densamma för alla delprojekt.

Vad skulle ditt önskeuppdrag vara?

De flesta uppdrag av någotsånär hög komplexitet, någonstans mellan verksamhet och IT där man får vara delaktig från början till slut, det vill säga att komma med som projektledare redan på idéstadiet genom hela resan fram till slutlig leverans.

Vad tycker du är det bästa med att tillhöra DDP?

Friheten med att arbeta som egen företagare och själv kunna styra tid och ekonomi är förstås ovärderlig, och tack vare ett nätverk med kompetenta och härliga kollegor, en vass säljorganisation, tillgång till kurser och konferenser och inte minst ett starkt varumärke behöver man inte göra det minsta avkall på de fördelar som normalt hör till en ”vanlig” anställning.