Donald Davies & Partners i Affärsvärlden

‘Förändringsledning och projektledning är Donald Davies & Partners specialitet’. Så inleds reportaget med vår VD, Pernilla Lundin (vd jan 2012-mars 2019), som publicerades i senaste numret av Managementbladet som ges ut av tidningen Affärsvärlden.

I reportaget kan du läsa mer om vilka typer av kunder som vi på Donald Davies & Partners arbetar med, varför vi startat traineeprogrammet DD Spring och varför vi utmärker oss med vår affärsmodell.

Reportaget hittar du på sida 27, och på sida 13 är Pernilla en av de experter som delar med sig av sina erfarenheter kring hur man bör tänka vid valet av managementpartner. Läs reportaget här.

Att hitta en partner som har förändringsperspektivet,
förändringskompetens och kan ingjuta trygghet långsiktigt är
centralt, menar Pernilla.

Läs även: Nyfiken på att läsa mer om vår affärsmodell?

Donald Davies & Partners startar ett rekryteringsbolag – och ett bolag där framtidens projektledare formas

Projektledningsföretaget Donald Davies & Partners startar två dotterbolag – DD Rekrytering och DD Spring – och blir därmed en koncern med ett komplett erbjudande inom projekt och projektledning.

Bakom satsningen ligger dels marknadens ständiga utmaning av att hitta och rekrytera kompetenta projektledare, och dels framtidens behov av en ny generation projektledare med en mer mångfacetterad kompetens inom projektledning. Två tydliga behovstrender som Donald Davies & Partners ser både hos kunder och på marknaden i stort.

– Att hitta rätt person att leda ett projekt är helt avgörande för hur framgångsrikt projektet blir. Vi kan projekt och vi har förmågan att bedöma vilken typ av projektledare som krävs och passar för ett visst projekt och projektteam. Behovet av projektledarrekrytering är stort och DD Rekrytering blir ett av landets få rekryteringsföretag nischat mot just detta, säger Pernilla Lundin, koncern-vd och vd för Donald Davies & Partners (vd jan 2012-mars 2019).

DD Rekrytering rekryterar projektledare och projektresurser till alla typer av projekt och verksamheter, för anställning eller för konsultuppdrag. Affärsutvecklingsansvarig för verksamheten är Anne Wegar som närmast kommer från en roll som rekryteringskonsult hos Poolia.

Framtidens projektledare formas på DD Spring – som egenföretagare
Visionen för DD Spring är tydlig: det ska vara den bästa tänkbara starten på en karriär som projektledare, konsult – och egenföretagare. Som anställd får unga talanger erfarenhet inom dessa tre roller i ett annorlunda traineeprogram. Anställningen innebär främst arbete som projektresurs inom stora verksamheter, kompletterad med utbildning och coachning av Donald Davies & Partners erfarna projektledare.

– DD Spring är ett långsiktigt initiativ för att få fram nya projektledare som håller en hög nivå redan tidigt i karriären. Kraven på framtidens projektledare är mer mångfacetterade med tanke på utvecklingen inom projektverksamhet, och med tanke på de olika sätt som du kan anlitas eller anställas på. Hos DD Spring får du kompletta färdigheter för att forma din egen karriär och framtid som projektledare, konsult och egenföretagare, säger Pernilla Lundin.

Den nyligen framlidne Donald Davies, en av grundarna till Donald Davies & Partners, har inspirerat till starten av DD Spring.

– Donald Davies trodde mycket på unga förmågor som var precis i början av sina karriärer. Björn Forsberg och det första teamet som grundade det bolaget tillsammans med Donald var då, förutom Donald själv då, runt 25-30 år. Med DD Spring vill vi skapa samma kreativa miljö där den som är ung och driven utmanas och utvecklas. En bättre språngbräda kan man inte få!, säger Pernilla Lundin.

 

 

 

 

 


För mer information, kontakta:

Pernilla Lundin
Koncern-vd och vd för Donald Davies & Partners (vd jan 2012-mars 2019)

 

Donald Davies & Partners hjälper företag och organisationer med projekt- och programledning. Uppdragen kännetecknas av hög komplexitet och är ofta verksamhetsövergripande. Donald Davies & Partners har kontor i Uppsala, Stockholm, Västerås och Gävle. 
DD Spring formar framtidens projektledare. I ett annorlunda traineeprogram där medarbetarna arbetar som projektresurser och samtidigt utbildas och coachas, skapas fullfjädrade projektledare, konsulter och egenföretagare.
DD Rekrytering är ett specialiserat rekryteringsbolag inom projekt och projektledning. DD Rekrytering tillgodoser behovet av projektledare på olika nivåer till alla typer av verksamheter.