Vägrar projektet ta semester? Så bibehåller du momentum i sommar.

Alla som jobbar med att leda komplexa projekt vet hur stressigt och utmanande det kan vara. Det är samtidigt tjusningen med projektledarskap – få saker är så tillfredställande som att genomföra en lyckad förändring efter hårt jobb. Det betyder dock inte att du ska köra på tills du stupar, speciellt inte när alla andra njuter av semester i solen. På senaste #projektträffen pratade vi om att behålla momentum i projektet över sommaren.

 


Här följer våra bästa tips:

Håll koll på beslutsfattare, kontaktpersoner och deras tillgänglighet. Onödig stress uppstår ofta när man inte får tag på nyckelpersoner.
Kanske har du mycket som måste styras upp och delegeras. Kom dock ihåg att ta ett uppfriskande dopp eller en skön siesta mellan varven.
Ha kul, våga prova andra lösningar och fortsätt droppa vatten för att urholka stenen. Kombinera glädje, flexibilitet och uthållighet – alla goda ting är tre.
Se framåt: I framtiden lugnar det ner sig. Detta är något som alltid ska kommuniceras och arbetas mot, för att du inte ska tappa engagemang till projektet. Eller ännu värre – gå in i väggen.

Att kunna fokusera på kvalitativa mål och samtidigt ge sig själv tid för sinnesro, är lite av receptet för projektstyrning när den är som bäst. Varför inte flytta ut kontoret till hängmattan och göra nytta medan du njuter av värmen? Kom ihåg att sol är energi i sin renaste form – med andra ord perfekt uppladdning inför hösten!

Konsult-Mikael-Olund-projektledare-Donald-Davies-Partners_150x150

Ha en underbar sommar!
Mikael Ölund, projektledare och partner, Donald Davies & Partners

Vad har du för tankar kring detta ämne? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår Facebook eller på LinkedIn.