Tro på vad du ser. Men mer på vad du testar.

Produktutvecklare: ”Produkten fungerar utmärkt och är snart redo för leverans.”
Donald Davies: ”Är det ok om jag sätter mig och testar?”
Donald sätter sig och testar. Allt faller samman.

 

Det självupplevda exemplet ovan är hämtat från vår grundare Donald Davies bok ”Project Secrets”. I anekdoten beskriver han hur han brukade sitta i olika väntrum och läsa tjusiga broschyrer som presenterade ”den perfekta verkligheten”. Det fick honom att tänka på hur det egentligen ser ut, på alla de komplikationer som dagligen uppstår i fabriker, laboratorier och på allt annat än glamorösa arbetsplatser. För att det ens ska finnas en ”perfekt verklighet” eller snillrik produkt att tala om, måste någon först skapa den. Och någon måste ta ansvar för att testa den.

En av dina viktigaste uppgifter som projekt- och testledare, vid sidan av att stötta och stärka teamet, är att inte lämna saker åt slumpen. Om något verkar vara på bana, är det upp till dig att verkligen försäkra dig om att så är fallet. En liten miss på vägen kan få ett helt projekt att haverera – och gissa vem som får bära hundhuvudet …

Att lämna små saker åt slumpen kan få ett helt projekt att haverera

Beställ ”Project Secretsför fler tips om projektledning från en av branschens verkliga ikoner. Och kontakta oss gärna om du vill du veta mer om hur vi jobbar med test- och projektledning.

VD-Pernilla-Eriksson-Donald-Davies-Partner

Hälsningar,
Pernilla Lundin
Donald Davies & Partners (vd jan 2012-mars 2019)

Vad har du för tankar kring detta ämne? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår Facebook eller på LinkedIn.

Läs även:
Insights: Ovanligt sunt förnuft
Insights: Överlevnads kittet för ett sjunkande skepp