Trendrapport 2015

Egenskaperna som hjälper dig till vinnande affärsrelationer

Nu är Trendrapport 2015 lanserad. Det är resultatet av en undersökning vi har låtit göra som handlar om förtroende, respekt och vilka egenskaper vi värdesätter i andra människor. För oss är det här dels en fråga om beteenden som vi själva vill visa varandra och våra kunder, dels en fråga som vi tycker är affärsmässigt intressant. Det talas ju mycket om vikten av förtroende i affärer. Men vad är egentligen förtroende och vilket värde har denna ”osynliga valuta”?

Vad väcker vår respekt? (1 min)

Högt förtroende = Hög lönsamhet

Vi är långt ifrån de första som har intresserat oss för det här. Tidningen Fortune Magazine genomförde för några år sedan en stor undersökning om sambandet mellan förtroendet för företagschefer och företagens lönsamhet. Högt förtroende för chefer visade sig i högsta grad vara en fråga om lönsamhet. Hur det ser ut med respekt, förtroende och affärer i svenska förhållanden just nu har vi tittat närmare på i Trendrapport 2015. Här nedan ser du två axplock ur rapporten!

Om någon är smart men vedervärdigt otrevlig kan jag ändå ha en viss respekt för deras intellekt, men jag gillar dem så klart inte.

 

Erfarenhet, förmåga och en trevlig personlighet är några av de egenskaper som alla tycks uppskatta hos en projektledare. Att hitta rätt balans är inte alltid det lättaste när pressen är stor, men faktum är att du ofta vinner mer respekt från dina medarbetare om du exempelvis erkänner dina misstag och felaktiga beslut längs vägen. Just nu söker vi fler projektledare och att du som söker är en trevlig och ödmjuk person, värderar vi lika högt som att du har rätt kompetens och kvalifikationer. Läs mer här om att bli partner.

Vad släcker vår respekt? (1 min)

 

Presentation hela Trendrapporten (10 min)

Trendrapporten i media

2015-04-08 Uppsala Nya Tidning
2015-04-29 KvalitetsMagasinet
2015-05-07 VD-Tidningen
2015-10-28 Företagsbladet

Vill du ha Trendrapporten – Den osynliga valutan? Maila oss!

Skicka ett mail till trend@ddp.se. Berätta då också gärna vem du är.