Så bygger du en organisation med gig:are

Fler och fler väljer bort en traditionell anställning för att istället arbeta som egenföretagare, frilansare eller som projektanställd. Varierande uppdrag, att få arbeta med nya organisationer och människor är det som lockar till att bli en så kallad ”gig:are”.

Här på Donald Davies & Partners har vi haft ”gig-ekonomi” som affärsmodell sedan millennieskiftet. Här är alla konsulter egna företagare, som verkar exklusivt under vårt gemensamma varumärke. Sedan starten har vi lärt oss en hel del om hur det är att anlita egna företagare som vill styra över sitt arbetsliv, och som samtidigt ska representera och bygga vårt varumärke.

Tips när du anlitar gig:are
Vilka lärdomar har vi på Donald Davies & Partners lärt oss av att anlita egna företagare som vill styra över sitt arbetsliv, men som samtidigt ska representera och bygga vårt varumärke?

  • Sätt ett ramverk, men lås inte in.
  • Dela samma värdegrund.
  • Hitta dem som vill vara egna, men ändå tillhöra.

Vill du se tipsen i sin helhet? I en krönika på Cinode berättar vår vd Pernilla Lundin (vd jan 2012-mars 2019) mer om gig-ekonomin och om hur du kan bygga en organisation med gig:are. Läs den här!

Vi vill att våra konsulter säger upp sig och startar eget

Emanuel Fratini, Utvecklarbolaget

 

Det är roligt att se att allt fler företag hoppar på tåget och att gig-ekonomin växer sig allt större. I Veckans Affärer kan du läsa en artikel om Utvecklarbolaget och deras syn på gig- ekonomin. Artikeln publicerades 30/1 2018.


Pernilla Lundin
Donald Davies & Partners (vd jan 2012-mars 2019)


Läs även
:
Har du tid att cykla i alperna? Bli partner!


Detta är ett av våra mest populära Insights, här återpublicerat efter viss uppdatering.