Karl-Gunnar Fejes

Karl-Gunnar Fejes

Expertis

Testledning, Integrationsledare/IT-arkitekt

Utdrag ur CV

Lösningsarkitekt, PostNord

Integration, Common Front Private, SEB

Integration, utveckling och CM, Pablo, Posten Sverige AB

Planering, konfigurering och verifiering, Orion/Pablo, Posten Sverige AB

Integration och CM, PDL, Posten Sverige AB

Teamledare och systemutvecklare, UniCAP 500, Pharmacia Diagnostics AB

Drömmen: en bemannad resa till Mars

K-G är konsulten med det stora intresset för vetenskap och teknik. På fritiden meckar han gärna med bilar, datorer och tvättmaskiner. Drömprojektet? En bemannad resa till Mars. 

K-G är född och uppvuxen i Örnsköldsvik men hamnade i Uppsala när han gjorde värnplikten. Han blev kvar, och arbetar idag som konsult hos Donald Davies & Partners.
– Jag jobbar med IT-system där jag har haft roller som utvecklare, integratör, integrationsledare och configuration manager.

Nyfiket eftertänksam

Hans vänner och familj beskriver honom som glad och skojfrisk. K-G själv beskriver sig som en nyfiken person, som tänker efter en gång extra innan han sätter igång med något. Under de senaste åren har fritiden varit en bristvara för K-G, men det har inte hindrat honom från att hålla igång sitt sportintresse.
– Jag gillar sport och försöker hålla konditionen uppe genom löpning, simning och utförsåkning. Några rundor golf blir det också varje år. Jag har även spelat en hel del innebandy och jobbat som ledare inom ungdomsfotboll.

En bakgrund från Posten och SEB

Det är inte bara inom ungdomsfotbollen som K-G är en omtyckt ledare. Han har en bakgrund från Posten där han har jobbat som utvecklare, integratör och configuration manager. Han har också arbetat på SEB som integratör i projektet Common front private. K-G tycker att ett projekt kan delas upp i två delar, det kan vara både effektivt och lyckat.
– Ett effektivt projekt håller budget och tidsplan. Ett lyckat projekt är när kunden får det han behöver och har stor nytta av det som har levererats.

För K-G är designen en av de roligaste bitarna i ett projekt. Ett projekt som K-G minns lite extra var när han, tillsammans med en grupp på drygt 60 personer, utvecklade ett instrument för allergitester.
– Där fanns det utmaningar inom mekanik, kemi, elektronik och data.

I framtiden skulle K-G gärna vilja arbeta med teknikintensiva system. Och vad som händer gällande drömprojektet med en bemannad resa till Mars, det får tiden utvisa.