Det vanligaste misstaget är att välja fel projektledare.

Projekt är sällan smärtfria, men många fallgropar går att förebygga. I sin bok ”Project Secrets” talar vår grundare Donald Davies om de största misstagen man kan göra inför ett projekt. Den allra sämsta investeringen är att anlita fel projektledare.

Donald Davies började sin karriär redan på 1950-talet och har arbetat med mängder av stora projekt. Genom åren har han hört alla tänkbara tveksamma anledningar till varför en felrekrytering gjorts: Det fanns ingen annan tillgänglig. Vi hade lovat projektledaren rollen. Han/hon känner oss på företaget. Listan kan göras lång.

Donalds tips för att lyckas är att istället satsa på en projektledare med erfarenhet, kompetens, beslutsamhet och driv. Det låter som en självklarhet – ändå fortsätter företag att fatta kostsamma beslut.

En bild vi vill hjälpa till att förändra.

 

Beställ ”Project Secretsför fler tips om projektledning från en av branschens verkliga ikoner. Och kontakta oss gärna om du vill du veta mer om hur vi jobbar med test- och projektledning.

VD-Pernilla-Eriksson-Donald-Davies-Partner

Hälsningar,
Pernilla Lundin
Donald Davies & Partners (vd jan 2012-mars 2019)

Vad har du för tankar kring detta ämne? Kontakta oss gärna eller fortsätt diskussionen på vår Facebook eller på LinkedIn.

Läs även:
Insights: Tro på vad du ser. Men mer på vad du testar.
Insights: Ovanligt sunt förnuft
Insights: Överlevnads kittet för ett sjunkande skepp