Donald Davies & Partners i Affärsvärlden

‘Förändringsledning och projektledning är Donald Davies & Partners specialitet’. Så inleds reportaget med vår VD, Pernilla Lundin (vd jan 2012-mars 2019), som publicerades i senaste numret av Managementbladet som ges ut av tidningen Affärsvärlden.

I reportaget kan du läsa mer om vilka typer av kunder som vi på Donald Davies & Partners arbetar med, varför vi startat traineeprogrammet DD Spring och varför vi utmärker oss med vår affärsmodell.

Reportaget hittar du på sida 27, och på sida 13 är Pernilla en av de experter som delar med sig av sina erfarenheter kring hur man bör tänka vid valet av managementpartner. Läs reportaget här.

Att hitta en partner som har förändringsperspektivet,
förändringskompetens och kan ingjuta trygghet långsiktigt är
centralt, menar Pernilla.

Läs även: Nyfiken på att läsa mer om vår affärsmodell?

"E-hälsa är den enda möjliga vägen att klara kommande sjukvårdsutmaningar…"

 

…Skriver P-A Brattemo, konsult hos Donald Davies & Partners i senaste numret av Dagens Medicin. P-A som drivit projektet ”Journal via nätet” hos Region Gävleborg lägger fram konkreta förslag för hur E-hälsa bättre kan implementeras i offentlig sjukvård och omsorg.

E-hälsa är den enda möjliga vägen att klara kommande sjukvårdsutmaningar, skriver P-A.  Lösningen finns för närvarande inte i enskilda system eller applikationer, ”vad som egentligen behövs är en struktur, organisation och ramverk för att få fram och praktiskt implementera tjänsterna.”

Här kan du läsa debattartikeln i Dagens Medicin.

 

 

Per-Arne Brattemo
Konsult hos Donald Davies & Partners

Maila mig

Snart kan patienter i Region Gävleborg läsa ”journal via nätet”

Igår kunde du höra vår partner Per-Arne Brattemo i P4 Gävleborg. Per-Arne projektleder ”journal via nätet”, som ska göra det möjligt för patienter i Region Gävleborg att enkelt ta del av sina journaler via nätet, med hjälp av säker två-faktors-autentisering – patientens egna bank-ID.

Öppenhetens syfte är att patienten ska bli en medspelare i vården, inte bara en vårdtagare, förklarar Per Arne.

Läs och lyssna på inslaget här!

journaler på nätet
Foto: Tomas Groop/Sveriges Radio

 

Per-Arne Brattemo
Projektledare på Donald Davies & Partners

Maila mig

konsult-per-arne-brattemo-projektledare-donald-davies-partners

 

 

"Vi vet att vi kommer få hälsovinster och det kommer bli bättre för patienten"

Just nu arbetar vår konsult Per-Arne Brattemo med att införa ett nätbaserad patientjournalsystem för Gävleborg. Här i Arbetarbladet kan du läsa om hur arbetat fortskrider.

Den 1 november ska tjänster​, som innebär att patienter kommer kunna läsa löpande journalanteckningar, diagnoser för specialvård och vaccinationer​ på nätet,​ vara färdig

 

 

Per-Arne Brattemo
Projektledare på Donald Davies & Partners

Maila mig

Ola om arbetet med ny taxilag på Transportstyrelsen

Vår tidigare partner, tillika projektledare, Ola Jensen hjälper Transportstyrelsen med att införa ett stöd för ny lagstiftning inom taxibranschen. Den nya lagen som träder i kraft 2017 och som uppmärksammats i en artikel i Computer Sweden 15/4, ställer krav på taxibranschen att föra över data över sina körningar till nya så kallade redovisningscentraler. Från dessa redovisningscentraler kan Skatteverket sedan enkelt ta del av dessa uppgifter.

Transportstyrelsen har det övergripande ansvaret i införandet och kommer ge tillstånd för att bedriva redovisningscentral. Projektet är beroende av ett nära samarbete med branschaktörer och andra myndigheter för att lyckas menar Ola, och resultatet är att Transportstyrelsen kan följa vad som händer inom taxinäringen och snabbt kan fånga upp signaler om regelöverträdelser.

Konsult-Ola-Jensen-projektledare-kravhantering-Donald-Davies-Partners

 

Vad den nya lagen innebär och hur den öppnar upp en ny marknad för it-bolag beskrivs i artikeln i Computer Sweden. Läs artikeln här!