VINNARE AV DONALD DAVIES STIPENDIUM 2018

Det är med stolthet som vi presenterar den första vinnaren av Donald Davies Stipendium. Stort grattis till vinnaren Malin Klintborg från Gävle, samordnare av regeringsuppdraget ’Digitalt först’ på Lantmäteriet, som är årets vinnare av Donald Davies Stipendium!

Det var i fredags under Projektverktygsdagen i Stockholm den 25 maj som vinnaren av det allra första stipendiet utsågs. Juryn hade ett svårt jobb framför sig, men landade efter överläggning i ett gemensamt beslut med följande motivering:

Årets vinnare har drivit ett uppdrag i en mycket komplex miljö, där processen delas av 290 självstyrande kommuner och försörjs med information från ytterligare ett fyrtiotal myndigheter.

Genom sitt nydanande och agila arbetssätt har hon rett ut tillsynes omöjliga komplexa problem där ingen tidigare, på de trettio år frågan levt, har nått ända fram.

Hon har vågat släppa kontrollen och låta förtroendet för medarbetarna utforska nya vägar framåt!

 

Hur känns det Malin?

–      Omtumlande och jätteroligt!  Det är fantastiskt att få bli framlyft. Den motivering som beskrevs hade jag aldrig kunnat beskriva själv, så otroligt rörande!

Hur ska du fira?

      Närmast nu så ska jag träffa mina två systrar, som också är i Stockholm idag och om några veckor åker jag till USA och Disneyland, så då ska jag få vara riktigt barnslig!

Om Donald Davies Stipendium
Donald Davies Stipendium om 50 000 kr kommer årligen att tilldelas en projektledare, verksam i Sverige, som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn.

Nästa nominering till Donald Davies Stipendium öppnar hösten 2018 och görs här på Donald Davies & Partners webbplats.

Donald Davies & Partners i Affärsvärlden

‘Förändringsledning och projektledning är Donald Davies & Partners specialitet’. Så inleds reportaget med vår VD, Pernilla Lundin (fd Eriksson), som publicerades i senaste numret av Managementbladet som ges ut av tidningen Affärsvärlden.

I reportaget kan du läsa mer om vilka typer av kunder som vi på Donald Davies & Partners arbetar med, varför vi startat traineeprogrammet DD Spring och varför vi utmärker oss med vår affärsmodell.

Reportaget hittar du på sida 27, och på sida 13 är Pernilla en av de experter som delar med sig av sina erfarenheter kring hur man bör tänka vid valet av managementpartner. Läs reportaget här.

Att hitta en partner som har förändringsperspektivet,
förändringskompetens och kan ingjuta trygghet långsiktigt är
centralt, menar Pernilla.

Läs även: Nyfiken på att läsa mer om vår affärsmodell?

Medalj till Team Donald Davies & Partners

Vi är stolt huvudsponsor av curlinglaget “Team Donald Davies & Partners”. Laget består av Therese Westman, Johanna Heldin, Tilde Vermelin, Sarah Pengel och Anette Norberg (ej på bild).

Säsongen är nu i full gång och vid förra helgens tävling på Åland, en internationell damtävling på europa-touren, tog sig Team Donald Davies & Partners vidare till slutspel och kvartsfinal mot Japans OS-lag Fujisawa, där det blev en härlig vinst för laget. Därefter blev det semifinal mot ett lag från Kanada, som laget till sist förlorade efter en jämn match. Tävlingen avslutades med en tredjeprismatch mot ytterligare ett lag från Japan där laget gjorde en fantastisk match och gick därifrån som vinnare. Detta resulterade i en tredjeplats för laget! Ni är grymma!

Vi följer vårt lag med spänning, gör det du också här på deras Facebooksida: Team Donald Davies & Partners. Mot nya utmaningar!

Foto: Jeff Martin

Donald Davies & Partners startar ett rekryteringsbolag – och ett bolag där framtidens projektledare formas

Projektledningsföretaget Donald Davies & Partners startar två dotterbolag – DD Rekrytering och DD Spring – och blir därmed en koncern med ett komplett erbjudande inom projekt och projektledning.

Bakom satsningen ligger dels marknadens ständiga utmaning av att hitta och rekrytera kompetenta projektledare, och dels framtidens behov av en ny generation projektledare med en mer mångfacetterad kompetens inom projektledning. Två tydliga behovstrender som Donald Davies & Partners ser både hos kunder och på marknaden i stort.

– Att hitta rätt person att leda ett projekt är helt avgörande för hur framgångsrikt projektet blir. Vi kan projekt och vi har förmågan att bedöma vilken typ av projektledare som krävs och passar för ett visst projekt och projektteam. Behovet av projektledarrekrytering är stort och DD Rekrytering blir ett av landets få rekryteringsföretag nischat mot just detta, säger Pernilla Lundin (fd Eriksson), koncern-vd och vd för Donald Davies & Partners.

DD Rekrytering rekryterar projektledare och projektresurser till alla typer av projekt och verksamheter, för anställning eller för konsultuppdrag. Affärsutvecklingsansvarig för verksamheten är Anne Wegar som närmast kommer från en roll som rekryteringskonsult hos Poolia.

Framtidens projektledare formas på DD Spring – som egenföretagare
Visionen för DD Spring är tydlig: det ska vara den bästa tänkbara starten på en karriär som projektledare, konsult – och egenföretagare. Som anställd får unga talanger erfarenhet inom dessa tre roller i ett annorlunda traineeprogram. Anställningen innebär främst arbete som projektresurs inom stora verksamheter, kompletterad med utbildning och coachning av Donald Davies & Partners erfarna projektledare.

– DD Spring är ett långsiktigt initiativ för att få fram nya projektledare som håller en hög nivå redan tidigt i karriären. Kraven på framtidens projektledare är mer mångfacetterade med tanke på utvecklingen inom projektverksamhet, och med tanke på de olika sätt som du kan anlitas eller anställas på. Hos DD Spring får du kompletta färdigheter för att forma din egen karriär och framtid som projektledare, konsult och egenföretagare, säger Pernilla Lundin (fd Eriksson).

Den nyligen framlidne Donald Davies, en av grundarna till Donald Davies & Partners, har inspirerat till starten av DD Spring.

– Donald Davies trodde mycket på unga förmågor som var precis i början av sina karriärer. Björn Forsberg och det första teamet som grundade det bolaget tillsammans med Donald var då, förutom Donald själv då, runt 25-30 år. Med DD Spring vill vi skapa samma kreativa miljö där den som är ung och driven utmanas och utvecklas. En bättre språngbräda kan man inte få!, säger Pernilla Lundin (fd Eriksson).

Verksamhetsansvarig för DD Spring är Imad Almouad som närmast kommer från en roll som handledare på Stadsmissionen i Uppsala.

 

 

 

 

 


För mer information, kontakta:

Pernilla Lundin (fd Eriksson)
Koncern-vd och vd för Donald Davies & Partners
pernilla.lundin@ddp.se
070-647 89 24

 

Donald Davies & Partners hjälper företag och organisationer med projekt- och programledning. Uppdragen kännetecknas av hög komplexitet och är ofta verksamhetsövergripande. Donald Davies & Partners har kontor i Uppsala, Stockholm, Västerås och Gävle. 
DD Spring formar framtidens projektledare. I ett annorlunda traineeprogram där medarbetarna arbetar som projektresurser och samtidigt utbildas och coachas, skapas fullfjädrade projektledare, konsulter och egenföretagare.
DD Rekrytering är ett specialiserat rekryteringsbolag inom projekt och projektledning. DD Rekrytering tillgodoser behovet av projektledare på olika nivåer till alla typer av verksamheter. 

Vår partner Anders Wrebo i Projektvärlden

Anders Wrebo i Projektvärlden

I årets första nummer av Projektvärlden kan du läsa om hur Anders Wrebo, partner på Donald Davies & Partners, anlitades som huvudprojektledare av SEB för införandet av deras nya fondsystem, det kanske största systeminförandet under senare år i bank-Sverige. Utmaningen var inte bara att byta system, utan även att det skulle integreras med ett 50-tal andra system. Dessutom skulle omläggningen ske under 60 timmar! Hur gick det? Läs hela artikeln här.

En miljon kunder krävde att migreringen skulle göras vid ett och samma tillfälle.

 

Anders Wrebo
Projektledare på Donald Davies & Partners

Läs även:
KundcaseLyckad projektledning av SEBs stora systemskifte
Insights: Så arbetade vi med de agila teamen i SEBs stora systemskifte

"E-hälsa är den enda möjliga vägen att klara kommande sjukvårdsutmaningar…"

 

…Skriver P-A Brattemo, konsult hos Donald Davies & Partners i senaste numret av Dagens Medicin. P-A som drivit projektet ”Journal via nätet” hos Region Gävleborg lägger fram konkreta förslag för hur E-hälsa bättre kan implementeras i offentlig sjukvård och omsorg.

E-hälsa är den enda möjliga vägen att klara kommande sjukvårdsutmaningar, skriver P-A.  Lösningen finns för närvarande inte i enskilda system eller applikationer, ”vad som egentligen behövs är en struktur, organisation och ramverk för att få fram och praktiskt implementera tjänsterna.”

Här kan du läsa debattartikeln i Dagens Medicin.

 

 

Per-Arne Brattemo
Konsult hos Donald Davies & Partners

Maila mig

Snart kan patienter i Region Gävleborg läsa ”journal via nätet”

Igår kunde du höra vår partner Per-Arne Brattemo i P4 Gävleborg. Per-Arne projektleder ”journal via nätet”, som ska göra det möjligt för patienter i Region Gävleborg att enkelt ta del av sina journaler via nätet, med hjälp av säker två-faktors-autentisering – patientens egna bank-ID.

Öppenhetens syfte är att patienten ska bli en medspelare i vården, inte bara en vårdtagare, förklarar Per Arne.

Läs och lyssna på inslaget här!

journaler på nätet
Foto: Tomas Groop/Sveriges Radio

 

Per-Arne Brattemo
Projektledare på Donald Davies & Partners

Maila mig

konsult-per-arne-brattemo-projektledare-donald-davies-partners

 

 

”Mångfald genererar ett betydligt bättre företag”

I gårdagens UNT Uppgång Special går det att läsa om vårt arbete för att nå större mångfald bland våra konsulter. Donald Davies & Partners VD, Pernilla Lundin (fd Eriksson), pratar om vår senaste rekryteringskampanj där vi fokuserade på kvinnliga konsulter och även att vi i vår nästa kampanj, riktar in oss på unga konsulter.

”Under lång tid har ungefär en av tio anställda varit kvinna och vi har länge haft som mål att åtminstone dubblera antalet kvinnliga konsulter inom bolaget, men det har inte hänt något. Nu kände vi att vi behövde bryta vanor och mönster och aktivt söka kvinnor på ett nytt sätt”, säger Pernilla Lundin (fd Eriksson)

Uppgang-Pernilla-Eriksson-konsultforetag-Donald-Davies-Partners

Pernilla Lundin (fd Eriksson)
VD på Donald Davies & Partners

Maila mig

Läs även:
Artikeln i Uppgång: Ökad mångfald en viktig ödesfråga
Debattartikel: Är jämställdhet bara floskler?

"Vi vet att vi kommer få hälsovinster och det kommer bli bättre för patienten"

Just nu arbetar vår konsult Per-Arne Brattemo med att införa ett nätbaserad patientjournalsystem för Gävleborg. Här i Arbetarbladet kan du läsa om hur arbetat fortskrider.

Den 1 november ska tjänster​, som innebär att patienter kommer kunna läsa löpande journalanteckningar, diagnoser för specialvård och vaccinationer​ på nätet,​ vara färdig

 

 

Per-Arne Brattemo
Projektledare på Donald Davies & Partners

Maila mig

Någon måste våga satsa rejält för att bryta mönstret

”– Någon måste våga satsa rejält för att bryta mönstret. Därför har vi bestämt att till och med maj i år söker vi aktivt endast efter kvinnliga projektledarkonsulter. För att underlätta klivet in som egenföretagare kommer vi att stötta de fem första kvinnorna med allt som behövs under det första året.”

Det säger vår VD, Pernilla Eriksson, i en artikel i Gefle Dagblad som publicerades igår torsdag.

”– Vi är bara elva procent kvinnliga konsulter i dag, men vårt mål är 50/50. Länsstyrelsen i Stockholm har räknat ut att om kvinnors företagande fortsätter att öka tills det blir lika vanligt som männens skulle det innebära 75 000 nya företag med 278 000 nya jobb i Sverige. Du förstår vilket lyft!” fortsätter hon.

Kvinna och projektledare? Bli egen med oss.

Gefle-Dagblad-konsultforetag-konsulter-Donald-Davies-Partners

 

Läs även:

Artikeln i Gefle Dagblad: Pernilla Eriksson, VD och trillingmamma: ”Någon måste våga satsa rejält för att bryta mönstret”

Debattartikel: Är jämställdhet bara floskler?