Annika Stanley Wandebäck

Annika Stanley Wandebäck

Expertis

Projektledning, Kvalitetsstyrning, Grupputveckling, Förändringsledning

Utdrag ur CV

Kvalificerad Projektrevision av webbprojekt, Svenska kyrkan

Projektledare bostäder för nyanlända, Botkyrkabyggen

Projektledare för införande av projektportföljstyrning, Botkyrkabyggen

Projektledare Supply Chain Establishment, ChromoGenics

Projektledning, byte av krafttransformator, Vattenfall

Projektledning, radiobas, 3G och 4G, Ericsson

Valideringsledare, Abbot och Galderma

Utbildningsledare, Prosales

Teamet före individen

Själsligt lugn möter naturliga ledaregenskaper och spjutspetskompetens – möt Annika Stanley Wandebäck, yogainstruktören tillika ingenjören och projektledaren som alltid får fram det bästa ur teamet.

Annika Stanley Wandebäck har det vinnande drivet i rollen som projekt- och förändringsledare och föreläsare. Hon är viljestark men ödmjuk, älskar att se verksamheter utvecklas och har ett genuint intresse av att lyfta fram människors unika egenskaper. Men helst i team. Något många kunder efterfrågar.

– Det är viktigt att kunna visa upp exempel från riktiga projekt och vilka förändringar man faktiskt genomfört. Jag coachar mina team målstyrt och försöker förklara genom relevanta exempel. I mina projekt sätter jag alltid teamet före individen och använder verktyg för att främja kreativiteten och effektiviteten.

Jag vill lyfta fram teamets förmågor och själv stå i bakgrunden

Tala är guld

Annika beskrivs som sprallig, glad och färggrann av sina vänner, men inom verksamhets- och affärsutveckling gäller det även att ha skinn på näsan och våga utmana kunden.

– Om uppdragsgivaren är för optimistisk och tror att ett projekt kan genomföras på två veckor när sanningen är att det behövs 1000 timmar för att det ska bli bra, är det min uppgift att på ett konstruktivt sätt säga som det är. Men när man är modig och ger bra feedback, blir både responsen och resultatet bättre. Alla tjänar på det i slutändan.

Med över 14 års erfarenhet som projektledningskonsult för bland andra Ericsson och Semcon, har hon god insyn i komplexa verksamheter och vilka utmaningar man kan ställas inför som teamutvecklare. Samtidigt är ingen kund den andra lik och en av Annikas styrkor är att se till varje projekts unika behov.

– Det viktiga är att gå till botten med vilket förhållningssätt, vilka råd och vilka aktiviteter som hjälper just nu. Det bästa är att lyfta fram andras potential genom att ge de relevanta nycklarna och själv stå i bakgrunden. Att våga tro på människors förmåga är otroligt viktigt i rollen som ledare.

Stora drömmar för de små

Ett minnesvärt projekt för Annika är 4G-racet med jättarna Telia och Ericsson 2009, en utmaning där hon fick ta till vara på all sin erfarenhet och kompetens. Och när pressen är som störst, är det extra viktigt att kunna hitta ett själsligt lugn som smittar av sig på omgivningen. Detta finner Annika i yogan, hennes stora passion och hobby utanför yrkesrollen.

Stora företag och projekt i all ära, men det är för de minsta som hjärtat slår lite extra.

– Mitt drömprojekt genomför jag i samverkan med en kommun eller en förening. Det går ut på att få barn att känna sig värdefulla och ge dem inspiration till att uppnå sina drömmar. För mig är alla barn allas barn.